Sverige rymmer en imponerande mängd golfbanor, vilka varierar i sina natursköna miljöer, svårighetsgrad och panoramavyer. Från tät skog och pittoreska svenska sjöar till öppna gröna ängar och dramatiska kullar och dalar, golfbanorna i Sverige är helt unika.

Denna variation i landskap och natur resulterar i att varje golfhål erbjuder en helt unik upplevelse. Sverige har blivit ett golfparadis med en golfbana för alla, oavsett om du är nybörjare eller en erfaren professionell.

Golf är en av de mest älskade sporterna i Sverige, och landet har en imponerande mängd golfbanor att erbjuda. Dessa sträcker sig från nybörjarvänliga banor till avancerade professionella banor som är värdiga för även de mest erfarna svenska golfarna.

I den här artikeln kommer vi att utforska Sveriges totalt 448 golfbanor och fokusera på de bästa alternativen för en minnesvärd golfrunda. För att göra det lättare att hitta en bana i din närhet har vi organiserat golfbanorna i Sverige region för region.

Var hittar man Sveriges Golfbanor?

Många av Sveriges golfbanor har förlagt sig i närheten av större städer och populära turistområden, såsom Stockholm, Göteborg och Skåne, där stora grönområden lockar såväl lokalbefolkning som besökare. Men om du vill uppleva den svenska landsbygden och utforska mindre städer, finns det också utmärkta golfbanor att upptäcka. Därför är det viktigt att göra lite research för att hitta den golfbana som passar just dig. Med inte mindre än 448 golfbanor utspridda över hela landet, är det sällan någon större avstånd till närmaste möjliga golfupplevelse.

För att underlätta din sökning efter den perfekta golfbanan har vi sammanställt en lista över de golfbanor som Sverige har att erbjuda, indelat i olika regioner. Men det finns också gott om resurser online som kan hjälpa dig att hitta rätt bana. Använd gärna golfportaler, recensionssidor och Google Maps för att få ytterligare information och omdömen om de olika golfbanorna. På så sätt kan du planera din golfrunda och njuta av det svenska golfutbudet på bästa sätt.

Alla Golfbanor i Sverige: hela listan (A-Z)

Här är en lista med alla golfbanor som Sverige har att erbjuda. Listan är ordnad i alfabetisk ordning och innehåller klubbnamn, banans namn (inklusive antalet hål), en Google Maps-länk till klubben samt deras officiella hemsida.

Golfbanor Blekinge


Lilla Blekinge är hem för åtta golfbanor, alla inom en timmes bilresa från varandra (förutsatt att du inte räknar med sträckan mellan Sölvesborg och Trummenäs). Detta ger golfentusiaster möjligheten att utforska olika golfmiljöer inom korta avstånd, från skärgården till kusten och djupt in i de vackra svenska skogarna.

De åtta banorna är mångfacetterade och varierar i utmaningar, med olika väderförhållanden och omgivningar som gör varje golfrunda unik. Oavsett om du föredrar att spela i solsken, regn eller vind, finns det en bana som passar dina önskemål.

När du inte är upptagen med att spela golf finns det gott om möjligheter att utforska boendealternativ, uppleva den lokala kulturen och njuta av smakrika måltider. Du kommer att hitta bekväma boenden, spännande kulturella upplevelser och en mängd restauranger i närheten av golfbanorna.

Golf i Lilla Blekinge kan avnjutas året runt, men det är under sommarmånaderna som säsongen är i full blom. Så varför inte välja att utnyttja de underbara golfbanorna i Sverige istället för att bege dig utomlands? Lilla Blekinge erbjuder allt en golfentusiast kan önska sig, och det är definitivt värt att upptäcka.

KlubbnamnBana
Boa Golfklubb OlofströmBoa
Carlskrona GolfklubbCarlskrona GK
Karlshamns GolfklubbGamla banan
Karlshamns GolfklubbNya Banan
Leråkra GolfklubbLeråkra Golfbana
Nicklastorp GolfklubbNicklastorp
Ronneby GolfklubbRonneby GK 18 hålsbana
Sölvesborgs Golfklubb18-hålsbanan
Sölvesborgs Golfklubb9-hålsbana
Trummenäs GolfklubbTrummenäs GK 18 hål


Golfbanor Bohuslän-Dalsland

Med Golfhäftet får du möjlighet att utforska nio imponerande golfbanor som sträcker sig genom det vackra landskapet i Bohuslän och Dalsland, allt till halva priset av den vanliga greenfeen. I Bohuslän kan du avnjuta din golfrunda med en fantastisk havsutsikt och omges av den förtrollande skärgårdsmiljön. Å andra sidan bjuder Dalslands banor på naturliga vattenhinder och unika sevärdheter som den imponerande akvedukten i Håverud och den charmiga Vita Sandars Camping – en plats som är väl värd ett besök!

klubbnamnbana
Allmags GolfklubbAllmags GK 18 hål
Brastad GolfklubbBrastad Golfcenter 18 hål
Dagsholm GolfklubbDagsholm
Dynekilens GolfklubbDynekilens 18 Hålsbana
Fjällbacka GolfklubbFjällbacka Golfklubb
Forsbacka GolfklubbFoGK 1-18
Lysekil Holma GolfklubbLysekil Holma Golfklubb
Melleruds GolfklubbStora banan
Mjölkeröds GolfklubbMjölkeröds Golfklubb
Norra Backa Golf Fjällbacka18 Hål
Orust GolfklubbOrust GK
Skaftö GolfklubbSkaftö 18 hål
Sotenäs GolfklubbA: Gul/Röd 18 Hål
Sotenäs GolfklubbB: Röd / Blå 18 Hål
Sotenäs GolfklubbC: Blå 9 Hål
Sotenäs GolfklubbD: Blå / Gul
Stenungsund GolfklubbStenungsund GK
Strömstads GolfklubbStrömstad GK
Tjörns GolfklubbTjörns Golfklubb
Torreby GolfklubbTyGK
Uddevalla GolfklubbUddevalla Golf

Golfbanor Dalarna

Golfupplevelser i Dalarna är allt du kan önska för en avkopplande rundtur mitt i naturens skönhet. Här i länet finns hela 20 golfbanor, var och en med sin egen unika charm och möjlighet att erbjuda både lättsamma och mer utmanande spelrundor. Det är en fröjd att slå iväg bollen i denna bedårande dalanatur och få en oförglömlig golfupplevelse. Om du letar efter det perfekta stället att starta din golfresa, så kan vi varmt rekommendera att börja ditt äventyr på Avesta Golfklubb!

KlubbnamnBana
Avesta GolfklubbAvesta Golfklubb
Dalsjö Golfklubb18 hålsbanan
Dalsjö GolfklubbLilla Banan Pay & Play
Falun-Borlänge GolfklubbAspeboda
Furudals-Bruks GolfklubbFurudals Bruks GK
Gagnefs GolfklubbGagnefs Golfbana
Hagge GolfklubbHagge GK 1-18
Idrefjällens GolfklubbIdre
Leksands GolfklubbLeksands Golfbana
Malungs GolfklubbMalungs bana
Mora GolfklubbMora GK 18 hål
Rättviks GolfklubbRättviks golfbana
Samuelsdals GolfklubbKorta banan 18 hål par 64
Samuelsdals GolfklubbSamuelsdalgolf – Långa banan
Snöå GolfklubbSnöå golfbana
Sälenfjällens GolfklubbSälenfjällens Golfklubb
Säters Golfklubb18-hålsbanan
Tällbergsbyarnas GolfklubbTällbergsbyarnas GK 9-Hålsbana
Vansbro GolfklubbVansbro GK

Golfbanor Gotland

Gotland erbjuder en imponerande golfupplevelse med sina åtta golfbanor, som passar alla oavsett skicklighetsnivå, från nybörjare till proffs. De banor som ön har att erbjuda är inbäddade i unika naturmiljöer som sträcker sig från vidsträckta hedar till skogar och panoramautsikter över havet. Denna variation i miljön skapar en alldeles speciell atmosfär för golfspelare. Oavsett om du är en entusiastisk golfare, en nybörjare som vill lära sig spelets grunder eller en familj som vill njuta av en dag i naturen tillsammans, så finns det något för alla här på Gotland. Så varför inte ta med dina vänner eller din familj och upplev öns golfbanor tillsammans? Det kommer garanterat att bli en minnesvärd och givande upplevelse.

KlubbnamnBana
Gotska GolfklubbJack Wenmanbanan
Gumbalde GolfklubbGumbaldes 18 hål
Ljugarns GolfklubbLjugarns Golfbana
När GolfklubbNär GK 18-hålsbanan
Slite Golfklubb18 hål
Visby Golfklubb18-hålsbanan
Visby Golfklubb9-hålsbanan

Golfbanor Gästrike-Hälsingland

Gästrike-Hälsingland rymmer hela 14 golfbanor, varav 9 generöst erbjuder halv greenfee med Golfhäftet, som nämndes tidigare. Området kännetecknas av sina slättlandskap, präglat av Skogsbanor och den majestätiska Storsjön i norr. Banorna här är överlag relativt plana, men kompenserar ofta detta med imponerande längd.

Om du någonsin finner dig i dessa trakter, har du några spännande platser att utforska. Gävle, en stad med sin egen unika charm, är en given destination. Här kan du även besöka det kända Mackmyra Whisky, som erbjuder insikter i whiskyframställning och kanske till och med en smakprovning. Furuviksparken är en annan pärla i området, där du kan njuta av en underhållande dag med djur och nöjen för hela familjen.

För de som är intresserade av kultur och historia är Hälsingegårdar ett absolut måste. Dessa charmiga bondgårdar har blivit erkända som en del av UNESCO:s världsarvslista och är väl värda ett besök. Ta med familjen eller vännerna och upplev den historiska och kulturella rikedomen som dessa gårdar har att erbjuda.

KlubbnamnBana
Alfta-Edsbyns GolfklubbRösabergsbanan
Bollnäs GolfklubbHårgabanan
Gävle GolfklubbAvan
Gävle GolfklubbGamla Banan
Gävle GolfklubbTestebo
Hasselabygdens GolfklubbHasselabygdens GK hål 1-18
Hofors GolfklubbHofors GK
Hudiksvalls GolfklubbHudiksvalls GK
Högbo Golfklubb18-hålsbanan
Högbo Golfklubb9-hålsbanan
Järvsöbadens GolfklubbABerga Banan
Ljusdals GolfklubbLjusdals Golfklubb
SAIK GolfklubbLånga Banan 9 hål
Söderhamns GolfklubbSöderhamns GK

Golfklubbar Göteborg

Härliga Göteborg, ett paradis för golfentusiaster, och det är inte svårt att förstå varför. Med sin pittoreska kustnära plats finns det många alternativ för en dag på golfbanan.

Ett utmärkt exempel är Albatross golfklubb som erbjuder inte bara 18-hålsbanor, utan även 9-hålsbanor och korthålsbanor. Å andra sidan har Torslanda och Sankt Jörgen Park utsträckta och vackra golfbanor omgivna av naturskön miljö.

Om du beger dig norrut från Göteborg finns majoriteten av golfbanorna, inklusive Gullbringa, Kungälv-Kode, Lycke, Lunna, Lysegården och Backa Säteri.

För de som riktar sig österut från staden finns skogsbeklädda och parkliknande golfbanor som Partille, Chalmers och Lerjedalens. Floda kan stoltsera med Sveriges största golfkomplex, Öijared resort, som inte bara har en, inte två, utan hela tre 18-hålsbanor och en multibana. I Gråbo hittar man Stora Lundby som har både en 18-hålsbana, en övningsbana och en golfkrog.

Om man tar vägen söder om Göteborg finner man Hills golf & sports club, som inte bara är en imponerande golfdestination, utan även var värd för Europatourtävlingen Scandinavian Invitation 2018 och 2019. Visste du det?

KlubbnamnBana
Albatross Golfklubb18-hålsbanan
Albatross Golfklubb9-hålsbanan
Albatross GolfklubbEaglekorten
Albatross GolfklubbSquashbanan
Ale GolfklubbKungsgården
Backa Säteri IFBacka Säteri Golf
Chalmers GolfklubbChGK-18 Hål
Delsjö GolfklubbDelsjö GK
Delsjö GolfklubbDelsjö GK 9 Hålsslingan
Forsgårdens GolfklubbKungsbanan 9 hål
Forsgårdens GolfklubbSlottsbanan 18 hål
Gräppås GolfklubbGräppås 18-hålsbana
Gräppås GolfklubbGräppås 9-hålsbana
Gullbringa Golf & Country Club18-hålsbanan
Gullbringa Golf & Country Club9-hålsbanan
Göteborgs Golf Klubb18-hålsbanan
Hills Golf & Sports ClubHills
Kungsbacka GolfklubbGamla Banan
Kungsbacka GolfklubbKorthålsbanan
Kungsbacka GolfklubbNya Banan
Kungälv-Kode GolfklubbKungälv Kode GK
Lerjedalens Golfklubb18 Hålsbanan
Lerjedalens Golfklubb9-hålsbanan
Lerjedalens GolfklubbVästgötabanan
Lunna Golf & Country ClubLunna Golf & Country Club
Lycke Golf & Country Club MarstrandLycke Golf & Country Club
Lysegårdens Golfklubb18-hålsbanan
Lysegårdens Golfklubb9-hålsbanan
Lökeberg GolfklubbGullbringa Pay&Play 18
Myra GolfklubbMyra Golf
Mölndals Golfklubb18 hålsbanan
Mölndals Golfklubb9-hålsslingan
Partille GolfklubbPartille GK
S:t Jörgen Park Golf Club18-hålsbanan
Sisjö GolfklubbSisjö GK
Sjögärde GolfklubbStora Banan
Stora Lundby Golfklubb1-18 Stora Banan
Stora Lundby GolfklubbSimulatorgolf
Särö Golf ClubSärö 62
Särö Golf ClubSärö GC – Särö Open 70
Särö Golf ClubSärö GC – Särö Park 54
Torrekulla GolfklubbTk Classic
Torslanda Golfklubb1: Torslanda 18 hål
Torslanda GolfklubbStudion – Träningsanläggning
Vallda Golf & Country ClubVallda G&CC
Öijared GolfklubbGamla Banan
Öijared GolfklubbMultibanan
Öijared GolfklubbNya Banan
Öijared GolfklubbParkbanan

Golfbanor Halland

I Halland finns ett imponerande utbud av golfklubbar där du kan njuta av en fantastisk golfrunda. Bland de mest välkända golfklubbarna i området finns Kungsbacka, Halmstad, Haverdals och Ullared GK.

Varje klubb har sitt eget unika karaktärsdrag att erbjuda, vilket gör det mycket givande att utforska dem alla längs kusten. Varför inte överväga att göra en härlig weekendresa av det?

KlubbnamnBana
Björnhults GolfklubbBjörnhults GK
Björnhults GolfklubbBjörnhults GK Niohålare
Falkenbergs Golfklubb18-Hålsbanan
Falkenbergs Golfklubb9-Hålsbanan
Flygstadens GolfklubbFlygstadens GK 9-hål
Halmstad GolfarenaArenabanan
Halmstad Golfklubb1. Södra Banan
Halmstad Golfklubb2. Norra Banan
Harabäckens GolfklubbHarabäcken
Haverdals GolfklubbHaverdal 18 hål
Hofgårds GolfklubbHofgårds GK 18 hålsbanan
Holms GolfklubbHolms Golfklubb
Klosterfjordens GolfklubbKlosterfjordens GK
Laholms Golfklubb1.VALLEN 18-hålsbanan
Laholms Golfklubb2.STEGAN 9-hålsbanan
Ringenäs Golfklubb18 Hålsslingan
Ringenäs Golfklubb9-hålsslingan
Ringenäs GolfklubbDubbelbokning
Rydö GolfklubbRydögolfklubb
Skogaby GolfklubbSkogaby
Strandtorps GolfklubbStrandtorps GK
Tönnersjö GolfklubbLånga banan 18 hål
Ullared Flädje GolfklubbUllared Flädje GK
Varbergs GolfklubbBanan Västra
Varbergs GolfklubbBanan Östra
Vinbergs Golfklubb18 hålsbanan-Töllstorpslingan

Golfbanor Jämtland-Härjedalen

Västra Sverige stoltserar med ett rikt utbud av golfbanor, särskilt i och omkring Åretrakten. Om du planerar att utforska området under sommarsäsongen, kan du lämna skidorna hemma och istället plocka med dig dina golfklubbor!

Fyra högt rekommenderade golfbanor i regionen är Harabäckens GK, Ullared Flädje, Falkenbergs GK och Klosterfjordens GK. Dessa banor erbjuder spännande spel i en underbar naturmiljö. Det bästa är att greenfeen här är relativt prisvärd och varierar vanligtvis mellan 400 och 450 kronor.

KlubbnamnBana
Hede-Vemdalens GolfklubbHede Golfbana
Klövsjö-Vemdalens GolfklubbStora banan
Norderöns Golfklubb/NjordMidgårdsormen
Rossöns GolfklubbGolfbanan
Sandnäset Golfklubb18-Hålsbanan
Storsjöbygdens Golfklubb18 håls banan
Storsjöbygdens GolfklubbKorthålsbanan
Strömsunds GolfklubbStrömsunds Gk
Svegs GolfklubbByvallen
Östersund-Frösö Golfklubb18-hålsbanan
Åre GolfklubbÅre Golfbana

Golfbanor Medelpad

Även om befolkningen i Medelpad inte är särskilt stor i nationell jämförelse, så erbjuder regionen en imponerande uppsättning golfbanor. Från norra delen av Medelpad vid Timrå Golfklubb till södra delen vid Matfors Golfklubb, kan golfentusiaster njuta av underbara golfbanor som är omgivna av naturskön miljö och vatten!

KlubbnamnBana
Hussborg GolfklubbHussborg
Sundsvalls GolfklubbSundsvalls Golfklubb
Timrå GolfklubbTimrå GK
Öjestrand Golf ClubÖjestrand Golf Club

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Logga in

Registrera

Återställ lösenord

Vänligen ange ditt användarnamn eller e-postadress, du kommer att få en länk för att skapa ett nytt lösenord via e-post.