Jesper Bo Parnevik, född den 7 mars 1965 i Botkyrka, Stockholms län, är en framstående svensk golfspelare och TV-personlighet. Han är stolt son till Bosse Parnevik och Gertie, född 1940. Under vintern och våren år 2000 upplevde Jesper sina största framgångar, då han erövrade två segrar på den prestigefyllda amerikanska PGA Tour. Vid den tiden nådde han även sin högsta världsranking som nummer 7.

Sedan 1994 har Jesper varit lyckligt gift med Mia Parnevik, och tillsammans har de skapat en kärnfamilj bestående av tre döttrar och en son. Mellan 2015 och 2018 öppnade de upp sina liv för allmänheten genom realityserien ”Parneviks” på TV3. Under den perioden kunde tittarna följa parets äventyr och vardagsliv, och det gav en närmare inblick i deras tillvaro.

Familjen Parnevik har tidigare kallat Jupiter, Florida, sitt hem. Äldsta dottern, Peg Parnevik, har inte bara följt i faderns fotspår inom underhållningsvärlden utan har också gjort sig ett namn som sångerska. En annan intressant notis är att dottern Penny är gift med Douglas Murray, och tillsammans har de två barn. Familjen har således utökats med en son som föddes i augusti 2019 och en dotter som kom till världen i februari 2021. Jesper Parneviks liv är fyllt av både framgångar på golfbanan och glädjen av att vara en engagerad familjeman.

Jesper Parnevik Meriter

År,Turnering
1993,Bell’s Scottish Open
1995,Volvo Scandinavian Masters
1996,Trophée Lancôme
1998,Volvo Scandinavian Masters

År,Turnering
1998,Phoenix Open
1999,Greater Greensboro Chrysler Classic
2000,Bob Hope Chrysler Classic
2000,GTE Byron Nelson Classic
2001,Honda Classic

SVT Öppna Arkivet Dokumentär om Jesper Parnevik

Se dokumentären om Jesper Parnevik på SVT Play

Logga in

Registrera

Återställ lösenord

Vänligen ange ditt användarnamn eller e-postadress, du kommer att få en länk för att skapa ett nytt lösenord via e-post.