Att utforska simulatorgolf på Indoor Golf Group-anläggningar är en berikande upplevelse, oavsett om du strävar efter att förbättra ditt golfspel eller helt enkelt vill ha roligt. Här är några anledningar till varför en resa till någon av deras 13 anläggningar runt om i Sverige är väl värd det.

För det första erbjuder simulatorgolf möjligheten att spela året om, vilket gör det till en idealisk aktivitet oavsett väderförhållanden. Det eliminerar bekymret för regniga dagar eller kyliga vintrar och håller golfentusiaster engagerade året runt.

Mängden anläggningar spridda från Malmö och Helsingborg i söder till Östersund i norr gör det bekvämt för golfare över hela landet att njuta av denna spännande upplevelse. Det är en tillgänglig och nära till hands aktivitet oavsett var du befinner dig i Sverige.

Oavsett om du är ute efter ren avkoppling eller aktivt tränar för att förbättra dina golffärdigheter, möter Indoor Golf Group dina behov. Deras anläggningar är utformade för att erbjuda en balans mellan roligt och träningsinriktat spel, vilket gör det till en mångsidig destination för golfentusiaster med olika mål.

Slutligen, genom att besöka en Indoor Golf Group-anläggning, blir du en del av en gemenskap som sträcker sig över hela landet. Möt andra golfare, dela erfarenheter och skapa minnen i en miljö som främjar både socialt umgänge och individuell utveckling.

Så oavsett om du är ute efter avkoppling eller utmaning, är en resa till en Indoor Golf Group-anläggning ett fantastiskt sätt att fördjupa ditt golfintresse och förbättra dina färdigheter samtidigt som du njuter av gemenskapen med andra golfentusiaster.

Tillgänglighet

Simulatorgolf via Indoor Golf Group har verkligen etablerat sig som en stadigvarande del av golfvärlden med hela 13 anläggningar i full drift. Med ytterligare 2–3 planerade öppningar inom de närmaste veckorna signalerar det tydligt att simulatorbaserad golf är här för att stanna och växa.

För de entusiaster som besöker anläggningarna regelbundet finns möjligheten till rabatterade priser genom medlemskap. Prisstrukturen är flexibel och varierar beroende på tidpunkten för ditt besök, vilket ger gästerna möjlighet att hitta den perfekta lösningen för både plånboken och kalendern.

En viktig aspekt av Indoor Golf Groups koncept är att deras anläggningar är strategiskt placerade på lättillgängliga platser i inbjudande lokaler. Målet är tydligt: att skapa en lika självklar mötesplats för golfare under vintern som golfklubbarna är under sommaren. Det handlar inte bara om att spela golf; det handlar om att mötas, dela passionen och skapa minnen i en härlig miljö.

För att säkerställa en optimal spelupplevelse investerar Indoor Golf Group kontinuerligt i den senaste teknologin, vilket inkluderar marknadens bästa golfsimulatorer. Oskar Kerola, en representant för Indoor Golf Group, poängterar vikten av att erbjuda golfare en högkvalitativ och uppdaterad teknik för att maximera deras njutning och utveckling.

TrackMan4

Du har säkert sett proffsen bära runt på det där platta, orange-svarta paketet på väg till rangen. Det är TrackMan4 som ger dem värdefulla data för att analysera sitt spel och se till att de utvecklas på rätt sätt. Tidigare har dessa maskiner varit ganska otillgängliga för oss vanliga dödliga, men nu finns det ett enkelt sätt att ta del av den kunskap och imponerande teknik som dessa simulatorsystem erbjuder.

På Indoor Golf Groups anläggningar används nämligen TrackMan4-maskiner. Det innebär att du kan träna precis som proffsen och få insikt i spinntal, ingångsvinklar och svingplan. Allt detta för att du ska kunna vara säker på hur långt du slår med varje klubba inför den kommande utomhussäsongen och för att förstå vad som orsakar den där skruven du alltid undrar över.

Och om du inte är intresserad av att gräva ner dig i svingspår och spinntal, utan istället vill uppleva några av världens bästa golfbanor, så har TrackMan4 även den förmågan. Den senaste mjukvaran från Virtual Golf 2 har verkligen tagit simulatorgolfen till nästa nivå, och du kan njuta av en fantastisk spelupplevelse på över 100 av världens bästa banor. Dessutom läggs ständigt till fler klassiska slingor.

Så om du inte är sugen på att analysera ditt svingspår kan du istället ge dig ut på Pebble Beach eller Ryder Cup-banan Le Golf National. Inte helt fel när snön täcker marken över stora delar av landet.

– Om du aldrig har testat simulatorgolf med TrackMan 4 tidigare, föreslår vi att du ger dig ut på 18 hål vid ditt första besök. Det ger en bra känsla för hur lik golfupplevelsen är jämfört med att spela utomhus i verkligheten. Om du vill fokusera mer på att utveckla ditt spel, är nästa steg att träna på driving rangen och fokusera på några av de mest relevanta mätvärdena, som svingspår, klubbladets vinkel vid träffen och infallsvinkeln, säger Kerola.

Enkelt att komma igång

Om din ambition är att lyfta din golfspel till nya höjder finns det, som du säkert förstår, flera goda skäl att utforska fördelarna med en TrackMan4-simulator som är installerad på någon av Indoor Golf Groups anläggningar. För de som inte tidigare har utforskat konsten att svinga i en simulator ingår fria introduktionskurser för att du ska kunna dra nytta av maskinerna på det sätt som passar dig bäst.

Få hjälp av en tränare

När du väl har kommit igång med TrackMan, vilket är betydligt enklare än man först kan tänka sig, är det i stort sett bara din fantasi som sätter gränser för din utvecklingspotential. För de som strävar efter att bli bättre finns en AI-assistent vid namn Tracy. Tracy ger dig omedelbar feedback om vad du behöver (eller åtminstone borde) förbättra och ger dig värdefulla tips om vad du bör (eller åtminstone bör överväga att) träna på.

För de som föredrar en mänsklig tränare finns det också alternativ. Partnertränare finns tillgängliga på alla Indoor Golf Groups anläggningar, vilket innebär att du kan ta lektioner även under vintermånaderna.

– Det allra bästa med TrackMan är att du alltid får direkt feedback om vad det var i ditt sving som påverkade bollens flykt på det sättet den gjorde.

Ta med en nybörjare

Har du en vän eller familjemedlem som länge har uttryckt tanken ”jag borde verkligen börja spela golf” eller något liknande? Ta med den personen till en Indoor Golf Group-anläggning och få hen att svinga loss! Med den tydliga vägledningen och imponerande grafiken kan detta mycket väl vara den perfekta ingången till ett potentiellt golfberoende. Och som vi alla vet är ett golfberoende inte helt fel.

Tävla mot andra Spelare

Indoor Golf Group kallar sig själva för pionjärer inom simulatorgolfens tävlingsvärld, och det är svårt att argumentera emot det påståendet.

Redan i januari arrangerades Race to Valderrama i samarbete med golfresebolaget Hey Golf Guide. I denna tävling hade varje anläggning en vinnare som belönades med en golfresa till Valderrama i södra Spanien. Och, som du kanske redan misstänker, skedde kvalet genom att spela på en virtuell version av just Valderrama.

”Men januari har ju redan varit”, tänker du kanske. Oroa dig inte, för nu har du chansen att delta i Race to National, som pågår just nu. Under åtta separata tävlingsdagar kommer ett antal vinnare varje dag att belönas med en resa till Le Golf National i Paris, platsen där Ryder Cup avgjordes 2018. Denna tävling spelas även i lag, vilket innebär att du och en vän kan ha en fantastisk stund både i simulatorn och senare i utkanten av Paris när pandemin släpper sitt grepp över världen.

Underhållningen

Om du ännu inte är övertygad varför du ska ta dig till en Indoor Golf Group-anläggning för att spela och träna golf kommer här ytterligare en anledning: Det är förbaskat roligt.

Grafiken, valmöjligheterna och umgänget som tillkommer är svårslaget. Så istället för att sitta vid sitt fönster och se ut över ett snölandskap med en längtan till golfen finns nu ett mycket bättre alternativ. Indoor Golf Group gör golfen roligare när utomhussäsongen väl startar, då du är bättre förberedd. Så länge kan du snabbt få flera timmars underhållning på världens bästa banor med världens bästa sällskap. Hur härligt som helst.
– Sedan vi öppnade vår första anläggning i början av november har vi snart haft 15 000 besökare på våra anläggningar runt om i Sverige. Vi är väldigt glada över den positiva respons vi fått från start och folk är överlag väldigt glada över att kunna ta del av den bästa tekniken som finns på marknaden på ett lättillgängligt sätt, säger Oskar Kerola.

Logga in

Registrera

Återställ lösenord

Vänligen ange ditt användarnamn eller e-postadress, du kommer att få en länk för att skapa ett nytt lösenord via e-post.