Golf är en av världens mest älskade och populära sporter, men det finns mycket mer att upptäcka än vad som möter ögat. Här är 10 intressanta fakta om golf som du antagligen inte visste:

 1. Golfens ursprung: Golf har sina rötter i Skottland och har spelats i över 500 år. Det sägs att golfbanan St. Andrews Old Course i Skottland är den äldsta i världen och har varit i användning sedan 1400-talet.
 2. Ordet ”caddie”: Ordet ”caddie”, som används för att beskriva en person som bär golfklubbarna åt spelarna, härstammar från det franska ordet ”cadet”, vilket betyder ”yngre bror”. Detta kommer från traditionen att yngre bröder skulle bära äldre bröders utrustning under spelet.
 3. Golf på månen: Golf är den enda sporten som har spelats på månen. Astronauterna Alan Shepard och Edgar Mitchell spelade golf under Apollo 14-uppdraget 1971. De använde en specialdesignad klubba och bollar som var anpassade för månens tyngdkraft.
 4. Den längsta golfslaget: Det längsta dokumenterade golfslaget uppmättes till otroliga 515 meter. Det gjordes av golfproffset Michael Hoke Austin år 1974. Det är osannolikt att den distansen kommer att slås av genomsnittsspelaren, men det är en imponerande prestation ändå.
 5. Kvinnliga golfpionjärer: År 1867 grundades Ladies’ Golf Club of St. Andrews, vilket gör det till världens första kvinnliga golfklubb. Trots att kvinnliga golfare hade begränsad tillgång till många golfbanor under tidiga år har kvinnor spelat en avgörande roll i sportens utveckling.
 6. Mestadels frisk luft: En genomsnittlig golfrunda sträcker sig över en yta av cirka 100 hektar, vilket innebär att golfspelare andas in mycket frisk luft under en runda. Detta kan vara bra för både fysisk och mental hälsa.
 7. Golfbollar förloras: Det uppskattas att över 125 miljoner golfbollar förloras varje år bara i USA. Det är en anmärkningsvärd mängd bollar som hamnar i vattenhinder, buskar eller bara försvinner.
 8. Golf i rymden: 2006 utförde den ryska astronauten Mikhail Tyurin det första golfspelet i rymden. Han slog en speciell golfboll från utsidan av Internationella rymdstationen (ISS) under en rymdpromenad.
 9. Golf som medicin: Golf har visat sig ha positiva hälsoeffekter. Studier har visat att golf kan bidra till att minska stressnivåerna, förbättra kardiovaskulär hälsa, öka bentätheten och ge en allmän förbättring av livskvaliteten.
 10. Golf som olympisk sport: Golf återintroducerades som olympisk sport vid sommarspelen i Rio de Janeiro 2016 efter en frånvaro på över 100 år. Det ger golfare från hela världen möjlighet att tävla om medaljer på den största idrottsscenen.

Golf är en fascinerande sport som bär på en rik historia och har nått ut i rymden. Från dess ursprung i Skottland till de senaste forskningarna om dess hälsoeffekter fortsätter golf att locka människor över hela världen. Oavsett om du är en entusiastisk golfare eller bara nyfiken på sporten, är dessa fakta en påminnelse om att golf är mycket mer än bara att svinga klubbor och sätta bollar i hål.

Kommentarer

 • 10 Fakta du inte visste om Golf – Idrottsguide

  […] bär på en fascinerande historia och en del överraskande detaljer som kanske har undgått dig. Här är 10 intressanta fakta om golf som du antagligen inte […]

 • Svenska golfare – De 8 mest framgångsrika – Sportstravel Golf

  […] Läs: 10 Fakta du inte visste om Golf […]

Logga in

Registrera

Återställ lösenord

Vänligen ange ditt användarnamn eller e-postadress, du kommer att få en länk för att skapa ett nytt lösenord via e-post.