Norrman fullbordade den svenska succéhelgen genom att ta sin första seger på PGA Tour. Han vann Barbasol Championship efter ett särspel. Efter Linn Grants seger i Dana Open var det Norrmans tur att stråla på golfbanan.

I den avslutande rundan spelade Vincent Norrman imponerande med 66 slag. Han hade dock en bogey på det sista hålet, vilket tvingade honom ut i ett särspel mot engelsmannen Nathan Kimsey. Men Norrman visade sin styrka och avgjorde särspelsmatchen genom att göra par, medan Kimsey gjorde bogey.

Efter segern var Norrman överväldigad av känslor och sa att han inte hade ord för att beskriva känslan. Han erkände att han inte ens vågade drömma om en sådan stor framgång än. Segern på Barbasol Championship markerade en betydande milstolpe för den 25-årige svensken.

Denna säsong var Norrman’s första på PGA Tour, och Barbasol Championship var hans 23:e start. Hans bästa resultat innan segern var en delad åttonde plats i AT&T Byron Nelson i maj. Genom segern avancerar Norrman till 60:e plats på FedEx Cup-listan, PGA Tours ordning för merit, och han har säkrat sin plats på PGA Tour fram till slutet av 2025.

Även Marcus Kinhult visade upp en bra prestation i Barbasol Championship genom att avsluta på en delad 14:e plats. Henrik Norlander hamnade på en delad 28:e plats i tävlingen.

Den svenska framgången i golfvärlden fortsätter att imponera, och Norrman har nu satt sin prägel på PGA Tour med en imponerande seger. Golfvärlden kommer med spänning att följa hur Norrman och andra svenska spelare fortsätter att utmana och prestera på den internationella scenen.

Logga in

Registrera

Återställ lösenord

Vänligen ange ditt användarnamn eller e-postadress, du kommer att få en länk för att skapa ett nytt lösenord via e-post.