På en ny lista över Spaniens bästa golfbanor finner vi banan där Marcus Kinhult säkrade sitt Europatour-kort högst upp.

Webbplatsen Top 100 Golf Courses har sammanställt en lista över Spaniens hundra bästa golfbanor. På första plats hittar vi PGA Catalunya, där Marcus Kinhult säkrade sitt Europatour-kort i höstas.

Nedan följer topp-10.

10. Real Sociedad Hipica Espanola Club de Campo (North)

Real Sociedad Hípica Española Club de Campo, ofta kallad RSH Club de Campo, är en av Spaniens mest prestigefyllda golfklubbar. Beläget i den natursköna regionen San Sebastián de los Reyes, norr om Madrid, erbjuder klubbens Norra bana en av landets mest utmanande och natursköna golfupplevelser.

Den Norra banan på RSH Club de Campo sträcker sig över 6 830 meter från backtees och är en par 72-bana. Banan är känd för sina breda fairways, stora, snabba greener och välplacerade bunkrar som utmanar även de mest erfarna spelarna. Von Hagges design utnyttjar det kuperade landskapet till fullo, vilket innebär att spelarna ständigt måste anpassa sig till varierande höjdskillnader och svårspelade slag.

9. Son Gual

Los Naranjos Golf Club, beläget i Marbella på Costa del Sol i Spanien, är en prestigefylld golfbana känd för sin utmärkta design, natursköna omgivningar och förstklassiga golfupplevelse.

Los Naranjos är en par 72-bana som sträcker sig över 6 532 meter. Banan är omgiven av apelsinlundar, vilket ger en pittoresk och avkopplande atmosfär. Den är känd för sina breda fairways, strategiskt placerade bunkrar och stora, välmanikyrerade greener. Banans layout erbjuder en variation av hål som kräver noggrann planering och skicklighet från spelarna.

Ett av de mest anmärkningsvärda hålen på Los Naranjos är det 9hålet, ett par 5 som kräver strategiska beslut från tee till green på grund av dess krökta fairway och välplacerade bunkrar. Det 14hålet, ett par 3 med en vacker vattenfunktion, är också känt för sin spektakulära design och utmanande green.

8. Real Puerta de Hierro (Abajo)

Real Club de Golf Puerta de Hierro, beläget i Madrid, är en av Spaniens äldsta och mest prestigefyllda golfklubbar. Med anor från 1895 har denna historiska klubb lockat golfare från hela världen med sin klassiska design och sin centrala placering i den spanska huvudstaden.

Puerta de Hierro har två 18-hålsbanor, ”Abajo” och ”Arriba”. ”Abajo”, eller nedre banan, är en par 72-bana som sträcker sig över 6 386 meter. Banan är omgiven av tallskog och kännetecknas av breda fairways och stora, välmanikyrerade greener. Den är känd för sin utmanande layout och variationen mellan långa och korta hål som testar spelarnas skicklighet och strategi.

Ett av de mest anmärkningsvärda hålen på ”Abajo” är det 5hålet, ett par 3 som kräver ett noggrant slag över vattenhindret för att nå en skyddad green. Banan erbjuder också spektakulär utsikt över Sierra de Guadarrama och den omgivande naturen.

7. Real Sevilla 

Real Club Sevilla Golf, belägen i den historiska staden Sevilla i Andalusien, är en av Spaniens mest framstående golfbanor. Känd för sin enastående design, utmanande layout och lyxiga faciliteter, erbjuder denna bana en exceptionell golfupplevelse i hjärtat av södra Spanien.

Sevilla Golf är en par 72-bana som sträcker sig över 6 529 meter. Banan är känd för sina breda fairways, djupa bunkrar och stora, ondulerade greener. Den har en blandning av långa och korta hål som kräver noggrann planering och precision från spelarna. Vattenhinder spelar också en framträdande roll, med flera sjöar och bäckar som korsar banan och skapar spännande utmaningar.

Ett av de mest ikoniska hålen på Sevilla Golf är det 17hålet, ett par 4 med en stor sjö som skyddar greenen. Detta hål kräver ett exakt slag för att undvika vattnet och nå greenen säkert. Det 18hålet, ett långt par 5, är också anmärkningsvärt med sin upphöjda green och strategiskt placerade bunkrar som gör det till en utmanande avslutning på rundan.

6. Real Las Brisas

Real Club de Golf Las Brisas, belägen i hjärtat av Marbella på Costa del Sol, är en av Spaniens mest prestigefyllda golfbanor. Denna anläggning är känd för sin rika historia, utsökta design och lyxiga atmosfär, vilket gör den till ett populärt val för både amatörer och professionella golfare.

Las Brisas är en par 72-bana som sträcker sig över 6 298 meter. Banan är utmanande och kräver noggrann planering och exakta slag från tee till green. En av de mest anmärkningsvärda aspekterna av banan är dess vattenhinder, som inkluderar flera sjöar och bäckar som korsar fairways och skyddar greenerna.

Ett av de mest ikoniska hålen på Las Brisas är det 12hålet, ett par 3 med en upphöjd green som skyddas av en stor sjö. Detta hål kräver ett exakt slag över vattnet för att nå greenen. Ett annat anmärkningsvärt hål är det 5hålet, ett par 5 som slingrar sig genom en dal och kräver tre noggranna slag för att nå greenen, som är omgiven av bunkrar.

5. Finca Cortesin

Finca Cortesin Golf Club, belägen i den pittoreska regionen Andalusien nära Costa del Sol, är en av Spaniens mest exklusiva och hyllade golfbanor. Med en enastående design, lyxiga faciliteter och en naturskön miljö erbjuder Finca Cortesin en golfupplevelse i världsklass.

Finca Cortesin är en par 72-bana som sträcker sig över imponerande 6 808 meter. Banan är utformad för att smälta in i det naturliga landskapet och erbjuder en varierad spelupplevelse med både långa och korta hål, vattenhinder och bunkrar. De välmanikurerade fairways och greener hålls i toppskick året runt, vilket garanterar en högkvalitativ spelupplevelse.

Ett av de mest anmärkningsvärda hålen på Finca Cortesin är det 13hålet, ett par 5 med en upphöjd green som skyddas av bunkrar och en vattenfylld ravin. Detta hål kräver noggrann planering och exakta slag för att nå greenen i rätt antal slag. Det 10hålet, ett par 3, är också särskilt minnesvärt med sin spektakulära utsikt över Medelhavet.

4. El Saler

El Saler Golf Course, belägen vid kusten av Valencia, är en av Spaniens mest berömda golfbanor. Denna prestigefyllda bana erbjuder en unik kombination av teknisk utmaning, naturskönhet och en rik historia, vilket gör den till en favoritdestination för golfare från hela världen.

El Saler sträcker sig över 6 468 meter och är en par 72-bana. Den är känd för sin varierade layout som inkluderar både links- och parklandskap. De första hålen spelar genom tät tallskog, medan de senare hålen öppnar upp mot sanddynerna och kusten, vilket ger en dramatisk och utmanande spelupplevelse.

Ett av de mest ikoniska hålen på El Saler är det 6hålet, ett par 3 som spelas över en naturlig sanddyn till en green som vaktas av bunkrar. Det 17hålet, ett långt par 5 som spelar längs kusten, är också anmärkningsvärt med sina strategiskt placerade hinder och svepande vyer över Medelhavet.

3. Real Valderrama

Valderrama är en par 71-bana som sträcker sig över 6 390 meter. Banan är känd för sina utmanande layout, smala fairways och små, snabba greener. Varje hål har en unik karaktär och kräver precision, strategi och noggrannhet från spelarna. Den täta vegetation som omger banan, inklusive korkekar och andra träd, skapar naturliga hinder som ytterligare höjer svårighetsgraden.

Ett av de mest kända hålen på Valderrama är det 17hålet, ett par 5, som anses vara ett av de bästa och mest utmanande golfhålen i världen. Detta hål har en green som skyddas av vatten, vilket kräver ett exakt och modigt slag för att undvika katastrof. Det 4hålet, ett kort par 5, är också anmärkningsvärt med sina smala fairways och välplacerade bunkrar som straffar varje felaktigt slag.

Real Club Valderrama, ofta bara kallad Valderrama, är en av de mest prestigefyllda och kända golfbanorna i världen. Belägen i Sotogrande, Andalusien, har denna ikoniska bana varit värd för många högprofilerade turneringar och är känd för sin exceptionella design, skönhet och utmanande spelupplevelse.

2. Real Sotogrande

Real Club de Golf Sotogrande, ofta bara kallad Sotogrande, är en av Spaniens mest prestigefyllda och historiska golfbanor. Belägen i Andalusien, nära Medelhavets kust, erbjuder denna bana en exceptionell golfupplevelse i en vacker och lyxig miljö.

Banan på Sotogrande har en utmärkt layout som smälter in i det omgivande landskapet. Den har en blandning av långa och korta hål, med utmaningar som vattenhinder och bunkrar som placerats strategiskt för att testa spelarnas skicklighet. Ett av de mest anmärkningsvärda hålen är det 7hålet, ett par 4 med en stor sjö som skyddar greenen. Detta hål kräver både ett långt och exakt utslag samt ett noggrant inspel.

1. PGA Catalunya (Stadium)

PGA Catalunya Resort, beläget nära Girona i norra Spanien, är hem för en av Europas mest hyllade golfbanor, Stadium Course. Öppnad 1999 och designad av de berömda golfarkitekterna Neil Coles och Angel Gallardo, har denna bana snabbt etablerat sig som en ikonisk destination för golfare världen över.

Stadium Course sträcker sig över 7 333 yards (6 705 meter) och är en par 72-bana. Den är känd för sin tekniskt utmanande layout som kräver både precision och strategi från spelarna. Banan har en mix av långa och korta hål, med snäva fairways som kantas av täta skogar och strategiskt placerade bunkrar. Varje hål är unikt och kräver noggrant övervägande av klubbval och slagstrategi.

Logga in

Registrera

Återställ lösenord

Vänligen ange ditt användarnamn eller e-postadress, du kommer att få en länk för att skapa ett nytt lösenord via e-post.