Svenska golfspelare Blixt, Björk och Åberg fortsätter att klättra i världsrankingen

Det har varit en framgångsrik vecka för svenska golfspelare när det gäller Official World Golf Ranking (OWGR). Ludvig Åberg, Jonas Blixt och Alexander Björk har alla gjort imponerande framsteg och avancerat i rankningen.

Ludvig Åberg imponerade stort genom att sluta delad fyra i John Deere Classic. Detta fantastiska resultat resulterade i en imponerande klättring på OWGR från plats 528 förra veckan till den nuvarande positionen som nummer 303. En imponerande avancemang med hela 225 placeringar på bara en vecka.

Även Jonas Blixt hade anledning att fira efter en stark prestation i samma tävling. Han avslutade på en delad 17:e plats och klättrade hela 176 placeringar i OWGR, från plats 842 till plats 666. Sedan årsskiftet har Blixt lyckats klättra imponerande 560 platser i rankningen.

För Alexander Björk var det också en glädjande vecka då han för första gången sedan sommaren 2019 tog sig in bland de 100 främsta spelarna i världen. Han avancerade från plats 101 till den nuvarande positionen som nummer 97. Detta är ett bevis på Björks stigande form och framgångar på golfbanan.

Samtidigt föll Alexander Norén några placeringar och befinner sig nu på plats 66 i OWGR. Trots detta är han fortfarande den högst rankade svenska spelaren på listan.

Bland de tio främsta på rankingen förändrades inte mycket den här veckan, eftersom få spelare var aktiva. Scottie Scheffler behåller sin position som nummer ett, följd av Jon Rahm på andra plats och Rory McIlroy på tredje plats.

Det är tydligt att svenska golfspelare fortsätter att imponera och göra framsteg i världsrankingen. Med imponerande resultat och starka prestationer på golfbanan fortsätter Blixt, Björk och Åberg att klättra och sätta Sverige på kartan inom internationell golf.

Genom att fortsätta att bygga på sina framgångar och bibehålla sin form kan dessa svenska spelare förvänta sig ännu mer framgång och högre placeringar i framtiden. Det blir spännande att följa deras resa och se hur långt de kan nå i den globala golfvärlden.

Logga in

Registrera

Återställ lösenord

Vänligen ange ditt användarnamn eller e-postadress, du kommer att få en länk för att skapa ett nytt lösenord via e-post.